Skip to main content

Mi az a zsírfagyasztás?

A zsírfagyasztás, azaz a kriolipolízis során a helyi zsírlerakodásokat tüntetjük el non-invazív módszerrel. A zsírcsökkentő testkezelés során a lerakódott zsírpárnákat, zsírsejteket célozzuk meg rendkívül hideg hőmérséklettel – akár mínusz 10 °C fokkal. Gyakorlatilag lefagyasztjuk őket. A zsírsejtek nem képesek ellenállni a hidegnek, ezért a véráramlás lecsökken és a sejtek elhalnak, a hatás szelektív, kizárólag a zsírsejteket éri, a környező szövetek egyáltalán nem károsodnak.

A megsemmisült és összezsugorodott sejtek a nyirokrendszeren keresztül 10-12 hét alatt természetesen úton kiürülnek. A zsírfagyasztás hatását nyirokmasszázzsal gyorsíthatjuk. A hűtési idő és hőmérséklet befolyásolja, hogy mennyi zsírszövetet lehet eltávolítani: minél tovább és minél hidegebb hőmérsékletet használunk, annál jobban fokozódik a kezelés hatása.

Fájdalommentes zsírfagyasztás CryoMed 360 készülékkel

A CryoMed 360 készülék a zsírfagyasztás technológiáján alapul: a zsírlerakódásokat célzottan és tartósan szünteti meg 3-4 hónap alatt. A géppel kb. 60 percen keresztül precíz és ellenőrzött keretek között alacsony hőmérsékletre hűtjük a zsírszöveteket: általában 0°C – 10°C fok között dolgozunk, melynek köszönhetően a zsírsejtek elpusztulnak.

Az új Cryo 360-as hűtési rendszernek köszönhetően minden szögből egyenletes hőmérsékletet biztosítanak az egyedileg kifejlesztett ergonomikus kezelőfejek ezáltal 60%-al gyorsabb és egyenletesebb hűtést biztosít. A Cryo 360 másodpercek alatt eléri a beállított hőmérsékletet és azt stabilan tartja a kezelés végéig.

A CryoMed 360 vákuumos kezelőfeje lényegében pulzáló szívóhatást kelt a kezelt területen, így nemcsak a zsírszövetekkel bánik el, de a nyirokrendszerre és az anyagcserére is rendkívül pozitív hatással van.

A zsírfagyasztás hatására

  • jelentősen csökken a problémás terület térfogata.
  • akár 3-15 cm zsírrétegtől is megszabadulhatunk.
  • mérséklődik a visszahízás esélye.
  • természetes zsírbontásban lehet részünk.

A kezelés menete

A zsírfagyasztást megelőzően egy személyes konzultáció során összeállítjuk az egyéni kezelési tervedet a terület és probléma mértéke szerint.

Első lépésként megtisztítjuk és fertőtlenítjük a bőrfelszínt, majd berajzoljuk a kezelendő területet. Ezt követően egy meleg kendővel vagy masszírozással felpuhítjuk a szöveteket, és a bőr védelme érdekében elhelyezünk egy hűtőlapot a területen.

A fagyásgátló lap után a kezelőfejet tesszük fel a kijelölt bőrfelületekre, ami a zsírsejtek fagyasztását végzi a következő 30-60 percben. A kezelőfej miatt egyfajta húzó érzés keletkezhet a kezelt területen. A zsírfagyasztás közben rövid ideig – kb. 5-10 perc – enyhe diszkomfortérzet jelentkezhet húzó, bizsergő, szúró, hideg érzés keretében.

A kezelés végével eltávolítjuk a kezelőfejet és a hűtőlapot, majd alaposan átmasszírozzuk a kezelt területet, é s 30 perc Dr. Life nyirokmasszázs-zsal  zárjuk a kezelést,  ezzel tovább fokozhatjuk zsírsejtek lebomlását és az eljárás hatékonyságát.

A kezelést általában 3-5 alkalommal ismételjük 3 hét különbséggel.

Bejelentkezés