Skip to main content

A narancsbőr vagy más néven cellulit olyan diszfunkció, amely spontán módon nem szüntethető meg.

A cellulit fokozatosan alakul ki, és sokszor csak a testünk egyes részein. A narancsbőr megjelenési formája még egy adott személy esetén is test tájanként eltérő lehet, tehát többféle típusú narancsbőrtől is szenvedhet valaki, így a narancsbőr kezelés egyénenként eltérhet.

A cellulit kialakulásában egyrészt az életmódunk milyensége (táplálkozás, mozgás, vízfogyasztás) másrészt hormonális vagy genetikai okok is szerepet játszanak.

A cellulitnak többféle fokozata van, ezért azok kezezése is más-más odafigyelést igényel a megszűntetése.

Hogyan ismerhető fel a cellulit?

Nem véletlenül hívják narancsbőrnek is, hiszen a bőrfelszín felülete a narancs bőrére hasonlít. Minél súlyosabb, szabad szemmel annál jobban látható a bőr felületén az elváltozás.

Milyen cellulit típusokat különbözetünk meg és mik a kialakulás okai?

  1. fokozat

Általában már nagyon fiatal korban kialakul, látszólag sima a bőrfelület, de tapintásra/összenyomásra már láthatóak a ráncok és gyűrődések. Kialakulásának oka: mozgás szegény életmód, nem megfelelő vízfogyasztás.

  1. fokozat – ödémás cellulit

Itt már a bőr veszít a rugalmasságából, már nem annyira feszes, de még különösebb látható jele nincsen, de tapintásra már puha a bőrfelszín. Megjelenhet: bokán, vádlin, karokon, hason, csípőn, fenéken, a térd hátsó részein és a combok külső részén.

  1. fokozat – rostos cellulit

Álló helyzetben spontán gödröcskék jelennek meg, a lábak hidegek lehetnek, megkeményedik a dermisz kötőszövete, érintésre fájdalmas lehet. Kialakulásának oka: helytelen táplálkozás – látható túlsúly, nem megfelelő vízfogyasztás és mozgásszegény életmód. Megjelenhet: fenéken, a combok külső részén, bokán, karokon és a térd hátsó részein.

  1. fokozat – kemény rostos cellulit

Spontán gödröcskék jelennek meg a bőr felszínén, amely álló és fekvő helyzetben is látható. A bőrfelszín petyhüdt és lilás elszíneződése is lehet. Kemény megvastagodott bőr, mely érintésre általában fájdalmas. Kialakulásának oka: túl gyors drasztikus fogyás, mozgásszegény életmód, nem megfelelő vízfogyasztás, hormonális változások (menopauza), helytelen táplálkozás és jelentős túlsúly. Megjelenhet: bokán, vádlin, karokon, fenéken, combok belső részén, karokon, háton és hason.

Mint láthatjuk a narancsbőr kialakulásának számtalan oka van, és kezelésük is többféle lehet a fokozatnak megfelelően.

Cellulit lehetséges kezelései:

0.fokozat

Ebben az esetben még nem kell drasztikus beavatkozás, ez a fajta cellulit könnyen kezelhető InfraSlimX edzéssel, Arosha testtekercseléssel és gépi nyirokmasszázzsal vagy fogyással.

1-2-3.fokozat

Itt már nem elegendőek az előző pontban felsorolt megoldások, ezeket ki kell egészíteni zsírbontó kezelésekkel. Fontos tudni, hogy a narancsbőrt nem lehet egyetlen kezeléssel megszüntetni. Ahhoz, hogy látványos narancsbőr csökkentést érjünk el, folyamatos odafigyelésre van szükség, és rendszeres, kúraszerű kezelésekre. Leghatékonyabb az, ha egyszerre többféle kezelést végzünk párhuzamosan. A keringés javítása mellett a kötőszövet feszesítése is cél, illetve az új kötőszöveti rostok termelésének beindítása, amit krémekkel önmagukban nem lehet elérni. Ezekben az esetekben várunk egy DÍJMENTES konzultációt, melynek során felmérjük a cellulit állapotát és egy kezelési tervet készítünk annak csökkentésére.